ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΝΑΣ

Το BBC Travel παρουσιάζει το “ΜΑΝΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ-ΚΟΥΖΙΝΑ”

Posted in - News on February 23rd 2016 Stin Geia Mas at Manas Kouzina-Kouzina.

Είμαστε περήφανοι που το BBC επίλεξε το φαγοποτείο μας για το ρεπορτάζ του με θέμα: τοπικά προϊόντα και τοπική κουζίνα.

BBC επίλεξε το φαγοποτείο μας

Ένα μικρό αφιέρωμα σε τοπικά προϊόντα και κουζίνες χωρών, που παρουσιάζει το BBC World κάθε εβδομάδα, ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες. Μετά το Περού και την Κωνσταντινούπολη, σειρά είχαν η Ελλάδα (Αθήνα) και η Ιταλία (Βενετία), όπου παρουσιάζονται οι τοπικές κουζίνες των χωρών και τα ντόπια προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις γαστρονομικές συνήθειες των λαών τους.

Chef Dimitri in the kitchen with Julie Bensman, host.

Chef Dimitri in the kitchen with Julie Bensman, host of RSVP Abroad.

Julie joins Chef Dimitri in the kitchen.
Η φιλοσοφία του Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα, αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, φαγητά, πρώτες ύλες και κρασιά, μπύρες, αποστάγματα, από μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, από διάφορες περιοχές της χώρας και τοπικές παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, είναι αυτό ακριβώς που έψαχνε η ομάδα του BBC για να αναδείξει την γαστρονομική και πολιτισμική παράδοση της χώρας μας.

The Guests
Το μεγάλο τραπέζι μας, που φιλοξένησε τους ανθρώπους του BBC και τους καλεσμένους τους, ανάμεσα τους η food blogger Εύα Μονοχάρη του “Funky Cook”, η Ανθία Βλασοπούλου από τους Tour Guides “Athens Insiders” και η Marissa Tejada του Greek travel blog “My Greece, My Travels”, γέμισε με τυριά, σαλάτες και παραδοσιακά πιάτα, όλα με καταγωγή ελληνική, προϊόντα ΠΟΠ καθώς και μπύρες μικροζυθοποιίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, κρασί από τον Τύρναβο και διαλεκτά αποστάγματα.

Group dinner photo for BBC Travel RSVP Abroad.

Our Greek kitchen presents...

Anthia tells us about ouzo.

Όλοι πέρασαν όμορφα και η Ελλάδα θα έχει την τιμητική της στην εκπομπή BBC Travel RSVP Abroad της Julie Bensmon που θα προβληθεί αρχές Απριλίου σε εκατομμύρια δέκτες σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε το BBC για την τιμή που μας έκανε.