ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΝΑΣ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΚΑΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ…

Posted in - News on January 22nd 2016 DSC_0671

Ψηφίστε τη μαμά/γιαγιά μαγείρισσα που σας αρέσει περισσότερο και αναδείξτε την καλύτερη φωτογραφία, νικήτρια του διαγωνισμού. Η ψηφοφορία διεξάγεται στο FB και στο Instagram του Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα και λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Τα δώρα του διαγωνισμού:

1ος νικητής: τρία δωρεάν γεύματα των 4ων ατόμων με ποτά και γλυκό, αξίας 195 ευρώ,
2ος νικητής: δύο δωρεάν γεύματα των 4ων ατόμων με ποτά και γλυκό, αξίας 130 ευρώ,
3ος νικητής: ένα δωρεάν γεύμα των 4ων ατόμων με ποτά και γλυκό, αξίας 65 ευρώ,

Ψηφίστε τους παρακάτω προκριθέντες στα social media, FACEBOOK και INSTAGRAM.

facebook 3

Η μαμά μου η Ζωή, τρελαίνεται να μας περιποιείται στο περίφημο τραπέζι της κουζίνας! Με όλη της την αγάπη φτιάχνει πίτες με χειροποίητο φύλλο που δεν συγκρίνονται. Και φυσικά η τέχνη περνάει από γιαγιά σε μαμά, σε κόρη και σε εγγόνια…

facebook 2

H γιαγιά Ιωάννα, στη Μάρπησσα της Πάρου. Μια ολόκληρη ζωή την έχει περάσει στην κουζίνα προκειμένου να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Εδώ τη συναντάμε να τυροκομεί τη μυζήθρα που στη συνέχεια θα τη χρησιμοποιήσει για να φτιάξει τα γνωστά της μυζηθροπιτάκια.

H γιαγιά Ιωάννα, στη Μάρπησσα της Πάρου είναι πάντα πρόθυμη να σε φιλέψει με τα καλούδια που φτιάχνει. Είναι υπέροχο όταν συναντάς ανθρώπους που αγαπούν τόσο πολύ αυτό που κάνουν και το αποτέλεσμα είναι η επιβράβευση.

facebook 1

Η μαμά Καίτη από την Αθήνα ετοιμάζει την ζύμη για τους κουραμπιέδες. Πλάθει πολλά και μεγάλα κομμάτια για να μοιράσει σε οικογένεια, ανίψια αλλά ακόμα και σε φίλους στο εξωτερικό.

Στο τελικό στάδιο σκεπάζει με ζάχαρη άχνη τα αχνιστά κουλουράκια και τα μετατρέπει στο πιο λαχταριστό χιονάτο γλυκό.

facebook4

 

Η γιαγιά Ελένη έχει τρία παιδιά και έξι εγγόνια, μεγάλωσε στο εξωτικό Μαρόκο από Έλληνες γονείς, από την Κωνσταντινούπολη και τη Λήμνο, και κρατά τις παραδόσεις της ελληνικής κουζίνας. Εδώ μας φτιάχνει ένα κλασσικό Λημνιώτικο πιάτο χοιρινό φρικασέ με σέλινο αυγολέμονο.


Ψηφίστε για το έξτρα έπαθλο που θα δοθεί στις μονές φωτογραφίες τη μαμά/γιαγιά μαγείρισσα που σας αρέσει περισσότερο και αναδείξτε την καλύτερη μονή φωτογραφία. Η ψηφοφορία διεξάγεται στο FB και στο Instagram του Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα και λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

‘Ενας νικητής: ένα δωρεάν γεύμα των 4ων ατόμων με ποτά και γλυκό, αξίας 65 ευρώ,

contest runner up (2)

Γάστρα η αυθεντική. Χορτόπιτα με φρεσκομαζεμένα χόρτα & φύλλο ανοιγμένο με τον πλάστη, πανδαισία!

contest runner up

Η γιαγιά Όλγα από τον Άγιο Θωμά στο Μεσολόγγι ψήνει με μεράκι, φρέσκο σπιτικό ψωμάκι! Όταν έψηνε ψωμί και πίτες μοσχομύριζε όλο το χωριό.

contest runner up (3)

Η γιαγιά Βιργινία που κατάγεται από τη Μικρά Ασία φτιάχνει πίτες. Είναι οι καλύτερες της γειτονιάς. Όλοι περιμένουν πότε η γιαγιά Βιργινία θα φτιάξει τις παραδοσιακές πίτες της.

contest runner up 5 blog

Η μαμά Μαρία από τη Μικρά Ασία ψήνει τα ψαράκια της που θα γαρνίρει με ψητά λαχανικά και χόρτα εποχής, μπόλικο δεντρολίβανο και λαδολέμονο και θα τα βάλει και πάλι στο φούρνο όλα μαζί να πάρουν το τελικό ψήσιμο και οι μυρωδιές τους και τα ζουμιά τους να δέσουν. 

vera for blog

Η μαμά Βαρβάρα ή Βέρα όπως τη γνωρίζουμε όλοι, κατάγεται από την Καλαμάτα και μας ετοίμασε μια παραδοσιακή σπανακοτυρόπιτα.

Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει κάνοντας Like στο  FACEBOOK  και/η στο INSTAGRAM!

 

https://www.facebook.com/manaskouzinakouzina/

Or simply CLICK on the Facebook link below to get to the album directly!

Ψηφίστε τη μαμά/γιαγιά μαγείρισσα που σας αρέσει περισσότερο και αναδείξτε την καλύτερη φωτογραφία, νικήτρια του διαγωνι…

Posted by Mana’s Kouzina-Kouzina / Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα on Friday, January 22, 2016

Instagram: manaskouzinakouzina

https://www.instagram.com/manaskouzinakouzina/

 

Instagram: manaskouzinakouzina