ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΝΑΣ

Μαγειρεύουμε Κοτόπουλο Τσερέπα: Το παραδοσιακό φαγητό της Ιθάκης

Posted in - News on June 29th 2015 TSEREPA

Μαγειρεύουμε Κοτόπουλο Τσερέπα! Το παραδοσιακό φαγητό της Ιθάκης

Αν και η Τσερέπα αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που φτιάχνουν στην Ιθάκη για να μαγειρέψουν την παραδοσιακή τους συνταγή κοτόπουλου με λαχανικά και πατάτες, η συνταγή από μόνη της είναι εξαιρετική και μαγειρεύεται εξίσου όμορφα σε μια γάστρα, αν σιγοψηθεί στο φούρνο.

Υλικά

1 κοτόπουλο

500 γρ. πατάτες

3 Ντομάτες

200 γρ. κολοκύθια

200 γρ. πιπεριές

Λάδι, αλάτι πιπέρι

Λίγο κοπανισμένο σκόρδο

1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, το πλένουμε, το σκουπίζουμε καλά ώστε να μην έχει υγρά. Στην συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε, το τοποθετούμε στην Τσερέπα ή στην γάστρα μας, προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τις πατάτες χοντροκομμένες, ρίχνουμε αλάτι,, πιπέρι, σκορδάκι, λάδι και στύβουμε το λεμόνι.

Αν θέλετε βάζετε ένα ζυμαράκι γύρω από το καπάκι της γάστρας ώστε να σφραγίσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 3 ώρες

Σημείωση: Υγρά θα βγάλουν τα λαχανικά δεν χρειάζεται να βάλουμε εμείς πολλά!


Chef
: Δημήτρης Αϊβαλιώτης