ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ»

 

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ….«ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ»

 

 

Στο μεσημεριανό μενού τα μαγειρέματα μας είναι κατσαρόλας και φούρνου και περιλαμβάνουν κλασικά αλλά και ιδιαίτερα τοπικά ελληνικά πιάτα προερχόμενα από συνταγές των μαμάδων και των γιαγιάδων μας από τον τόπο καταγωγής τους. 

 

Το Μάνας Κουζίνα Κουζίνα δεν είναι μόνο ένα μεσημεριανό μαγειρείο, αλλά κάθε τύπος κουζίνας του μέσα στην ημέρα έχει την αυθεντικότητά του και τη φιλοσοφία του. Τοπικά πιάτα από όλη την Ελλάδα, η αυθεντικά δική μας παραδοσιακή κουζίνα, της μαμάς και της γιαγιάς από τον τόπο καταγωγής τους. Μαγειρέματα φούρνου και κατσαρόλας, σε γάστρες και νταβάδες που βασίζονται στις τοπικές συνταγές και αποκλειστικά σε ελληνικές πρώτες ύλες από μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και ακολουθούν την εποχικότητα και τα εθιμοτυπικά της δικής μας γαστρονομικής κουλτούρας. 

 

Το Μάνας Κουζίνα έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με το σήμα ποιότητας «Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας»

 

Το εστιατόριο μας σερβίρει καθημερινά 10 μαγειρευτά φαγητά. Τρία από αυτά θα τα βρείτε πάντα στο ημερήσιο μενού, το ρόστο Νάξου με χοιρινό κρέας που σιγοψήνεται για 16 ολόκληρες ώρες στο φούρνο και σερβίρεται με σως από πετιμέζι και μανταρίνι, το παστίτσιο Αρκαδίας με φρέσκες χυλοπίτες και κιμά και τον μουσακά με 6 διαφορετικά λαχανικά της εποχής, όχι τηγανισμένα αλλά ψητά στη λαδόκολα, με μοσχαρίσιο κιμά και σπιτική κρέμα ενώ το μενού μας συμπληρώνουν διάφορα όσπρια, λαχανικά κατσαρόλας ή φούρνου, κοτόπουλο και ψάρι ημέρας, κρέατα κατσαρόλας ή ταψιού.

 

Καθημερινά υπάρχει πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων.... Κοτόπουλο Τσερέπα από την Ιθάκη, Κερκυραϊκή Παστιτσάδα, Σοφιγάδο Λευκάδας, Ρεβυθάδα Σίφνου, Νησιώτικο Κοτόπουλο Μπουρδέτο, Ηπειρώτικη Πρασσόπιτα και πολλές πολλές ακόμα συνταγές και πιάτα που ανανεώνονται συνεχώς.

 

Οι σαλάτες, οι σούπες, οι πίτες και τα γλυκά ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία, γνωστές, κλασικές σαλάτες όπως χωριάτικη,παντζαροσαλάτα και πράσινη σαλάτα εποχής, σούπες όπως λαχανόσουπα και κοτόσουπα, πίτες όπως σπανακόπιτα και τυρόπιτα και γλυκά όπως μπακλαβάς, ραβανί και πορτοκαλόπιτα συναλλάσονται με άλλες πιο ιδιαίτερες συνταγές όπως σαλάτα με πλιγούρι, σαλάτα με μαυρομάτικα, ρόκα και πορτοκάλι, φακοσαλάτα με φέτα, καροτόσουπα ή κρεμυδόσουπα, λαδένια Κιμώλου, μελιτζανόπιτα Σαντορίνης ή Ηπειρώτικη μακαρονόπιτα και γλυκά όπως Σάμαλι Πολίτικο, Γαλατόπιτα Μάνης, ή Ρεβανί Βέροιας και πολλά περισσότερα ακόμα επιλεγμένα μέσα από μια μεγάλη συλλογή συνταγών αυθεντικής ελληνικής, τοπικής και παραδοσιακής κουζίνας. Κάντε τώρα την παραγγελία σας online γρήγορα και εύκολα από το Μενού...